Βάζουμε τα φασόλια σε νερό να μουλιάσουν από το βράδυ.
Την επομένη τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να βράσουν.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα φασόλια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και μαζί το λάδι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Όταν βράσουν και τα φασόλια και τα λαχανικά, φροντίζουμε να υπάρχει λίγο ζουμί στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια.
Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά, οπότε τα καρύδια θα αφήσουν το λάδι τους και το φαγητό θα πάρει ιδιαίτερη νοστιμιά και ένα ωραίο καστανό χρώμα.