ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάδα Καλαβρύτων με βανίλιες Φενεού, λεμόνι και ρίγανηΦασολάδα Καλαβρύτων με βανίλιες Φενεού, λεμόνι και ρίγανη
10' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα φασόλια σε νερό να μουλιάσουν από το βράδυ.
  2. Την επομένη τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να βράσουν.
  3. Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
  4. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα φασόλια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και μαζί το λάδι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Όταν βράσουν και τα φασόλια και τα λαχανικά, φροντίζουμε να υπάρχει λίγο ζουμί στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια.
  6. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά, οπότε τα καρύδια θα αφήσουν το λάδι τους και το φαγητό θα πάρει ιδιαίτερη νοστιμιά και ένα ωραίο καστανό χρώμα.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών