Γρήγορη φασολάδα με ιδιαίτερη νοστιμιά, λόγω των ξεχωριστής γεύσης μαυρομάτικων, του δροσερού δυόσμου και του έντονου λουκάνικου.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό, τα μαυρομάτικα, το καρότο, την ντομάτα, την πάπρικα και αλατοπίπερο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  2. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα με τα κρεμμύδια για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Μοιράζουμε τη σούπα με τα μαυρομάτικα στα πιάτα, από πάνω ρίχνουμε τα λουκάνικα με τα κρεμμύδια, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε γαρνίροντας με το υπόλοιπο λάδι ωμό.

Όσο κι αν οι σούπες δεν θέλουν κρασί, εδώ βρισκόμαστε σε μια πλούσια συνταγή και ανοίγουμε ένα κόκκινο μπουκάλι με μια ωραία ρουστίκ Νεμέα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών