ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάδα (βίντεο)Φασολάδα (βίντεο)
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη φασολάδα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα με τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε τα φασόλια, αλατοπίπερο και περίπου 1 λίτρο νερό και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το λεμόνι, τις πιπεριές Φλωρίνης και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  4. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και το σέλινο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Μοιράζουμε στα πιάτα και σκορπίζουμε τον μαϊντανό, τη φέτα και τον βασιλικό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT