Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Ανοξείδωτο Σουρωτήρι Küchenprofi 26cm

Αντικολλητικό Τηγάνι Fissler Adamant Classic 26cm

Γάστρα Εμαγιέ Beka Roasty Cook 11,6lt, 42cm

 

 

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Στραγγίζουμε τα φασόλια από τα υγρά της φασολάδας στο σουρωτήρι και τα αδειάζουμε σε μια γάστρα.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 1 - 2 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  4. Τα αδειάζουμε στη γάστρα με τα φασόλια. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
  6. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλατοπίπερο, την ρίγανη, την πάπρικα και 200 ml νερό και βράζουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σχετικά δεμένη σάλτσα.
  7. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φασόλια με τα λουκάνικα και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να ροδίσουν όμορφα στην επιφάνεια.

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών