Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Ανοξείδωτο Σουρωτήρι Küchenprofi 26cm

Αντικολλητικό Τηγάνι Fissler Adamant Classic 26cm

Γάστρα Εμαγιέ Beka Roasty Cook 11,6lt, 42cm

 

 

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Στραγγίζουμε τα φασόλια από τα υγρά της φασολάδας στο σουρωτήρι και τα αδειάζουμε σε μια γάστρα.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 1 - 2 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
  4. Τα αδειάζουμε στη γάστρα με τα φασόλια. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
  6. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλατοπίπερο, την ρίγανη, την πάπρικα και 200 ml νερό και βράζουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σχετικά δεμένη σάλτσα.
  7. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φασόλια με τα λουκάνικα και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να ροδίσουν όμορφα στην επιφάνεια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών