ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο κοτόπουλο με καστανό ρύζι και γάλα καρύδαςΦιλέτο κοτόπουλο με καστανό ρύζι και γάλα καρύδας
20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο με πικάντικο γλάσο ροδάκινου, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, τη μουστάρδα και την καυτερή πιπεριά.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φιλέτα κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 λεπτά από κάθε μεριά,να αλλάξουν χρώμα.
  4. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αλείφουμε με το γλάσο (θα περισσέψει γλάσο). Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
  5. Ελέγχουμε κόβοντας ένα φιλέτο σε ένα σημείο, για να δούμε ότι δεν βγάζει αίμα.
  6. Στο μεταξύ, στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία «ψήνουμε» τα ροδάκινα για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  7. Στη συνέχεια, με πινέλο τα αλείφουμε όπως είναι στο τηγάνι με το γλάσο που περίσσεψε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Σερβίρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μαζί με τα ροδάκινα και συνοδεύουμε με ρύζι στον ατμό.

Ένα ξηρό, αρωματικό και πικάντικο Gewürztraminer από τον ελληνικό αμπελώνα, που συμπληρώνει τη φρεσκάδα του φρούτου ενώ αντιπαρατίθεται επιτυχώς στην πικάντικη διάσταση του πιάτου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 101.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών