
10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Διαδικασία
- Για το φιλέτα κοτόπουλου με τυρί, ζαμπόν και ντομάτα στο φούρνο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200° C.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κάρι και αλατοπίπερο και αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
- Τα βάζουμε σε μέτριο ταψί και ψήνουμε για περίπου 7 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε ομοιόμορφα, πάνω στα φιλέτα, την ντομάτα, το ζαμπόν και από πάνω το τυρί.
- Ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
- Ξεφουρνίζουμε, μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως μαζί με πράσινη σαλάτα.
- Στα ποτήρια μας: Ενα ωραίο λευκό κρασί με μέτριο σώμα και αρωματική ένταση.
- Ενα Σαββατιανό από τον αμπελώνα των Μεσογείων.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 88.