ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨάρια στη λαδόκολλα με καλοκαιρινά λαχανικάΨάρια στη λαδόκολλα με καλοκαιρινά λαχανικά
15' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φιλέτα ψαριών με τραγανή και αρωματική κρούστα, αρχικά αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα των ψαριών και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  2. Στερεώνουμε το σουρωτήρι σε ένα μπολ (για να στάζουν εκεί τα υγρά) και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να σφίξουν λίγο και να νοστιμίσουν.
  3. Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι.
  4. Σε ένα δεύτερο πιάτο τη φρυγανιά.
  5. Σε ένα τρίτο πιάτο τη μαγιονέζα.
  6. Στο πιάτο με τη φρυγανιά βάζουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  7. Στο πιάτο με τη μαγιονέζα βάζουμε τη μουστάρδα και αναδεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  8. Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο (3 - 4 εκ. από τον πυθμένα του) και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  9. Περνάμε τα φιλέτα των ψαριών από το αλεύρι, να καλυφθούν καλά, και τα τινάζουμε να πέσει το περιττό αλεύρι.
  10. Μετά τα περνάμε από το μείγμα της μαγιονέζας (πρέπει να σκεπαστούν καλά από όλες τις πλευρές).
  11. Και στη συνέχεια, από τη φρυγανιά.
  12. Τα τηγανίζουμε ανά δύο στο καυτό λάδι, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν αλλά να μην παραψηθούν και στεγνώσουν.
  13. Σερβίρουμε, τα φιλέτα ψαριών με τραγανή και αρωματική κρούστα, αμέσως και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και φρυγανισμένο ψωμί.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών