Ελαφρύ και χορταστικό φαγητό, ταιριάζει με βραστά χόρτα εποχής.

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σάλτσα και μαρινάρισμα: Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τα φιλέτα τόνου στο σκεύος και τα γυρίζουμε 1-2 φορές ώστε να βραχούν από τη σάλτσα. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα ψήσουμε τα φιλέτα, για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ψήσιμο: Λίγο πριν βγάλουμε τον τόνο από το ψυγείο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Μεταφέρουμε τα φιλέτα τόνου με τη σάλτσα σε ένα ταψάκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα.
  2. Συνοδεύουμε με Πατάτες τηγανητές ή ρύζι ή χόρτα της εποχής βραστά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών