15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα και μαρινάρισμα
- Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε τα φιλέτα τόνου στο σκεύος και τα γυρίζουμε 1-2 φορές ώστε να βραχούν από τη σάλτσα.
- Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα ψήσουμε τα φιλέτα, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Για το ψήσιμο
- Λίγο πριν βγάλουμε τον τόνο από το ψυγείο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Μεταφέρουμε τα φιλέτα τόνου με τη σάλτσα σε ένα ταψάκι.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα.
- Συνοδεύουμε με Πατάτες τηγανητές ή ρύζι ή χόρτα της εποχής βραστά.