
20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
10'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα φιλετάκια κοτόπουλου με μελιτζάνες, αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 10 λεπτά.
- Στύβουμε και τις σοτάρουμε στο μισό λάδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
- Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ξίδι.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, 100 ml ζεστό νερό και αλατοπίπερο.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον δυόσμο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Συνοδεύουμε με πιλάφι.
Στο ποτήρι μας Κοτσιφάλι με Syrah.