20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 10 λεπτά. Στύβουμε και τις σοτάρουμε στο μισό λάδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο υπόλοιπο λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ξίδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, 100 ml ζεστό νερό και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον δυόσμο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με πιλάφι.
  2. Στο ποτήρι μας Κοτσιφάλι με Syrah.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών