25' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και θυμάρι, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Το αλατοπιπερώνουμε, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε όλα μαζί τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλο μισό λεπτό και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή.
  5. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, το θυμάρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  6. Ρίχνουμε το βούτυρο και το κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε απαλά, αποσύρουμε και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύουμε, τα φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια και θυμάρι, με πράσινη σαλάτα ή με ένα αφράτο πιλάφι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών