Επειδή η ποσότητα της σάλτσας είναι μεγάλη, όση περισσέψει τη διατηρούμε στο ψυγείο μερικές ακόμη μέρες για μελλοντική χρήση. Ταιριάζει πολύ και με ψάρια.

 
35' προετοιμασία
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Για τον ατμό

Διαδικασία

  1. Σάλτσα: Βάζουμε το ζωμό, τα αρωματικά και τη μουστάρδα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά σε υψηλή ταχύτητα. Αφήνουμε τη σάλτσα κατά μέρος, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  2. Πατάτες και φιλέτα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 800 ml νερό και τα υλικά για τον ατμό και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και περιμένουμε να βράσει το νερό και να δημιουργηθεί πυκνός ατμός. Λαδώνουμε ελαφρώς το διάτρητο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε με ένα πινέλο. Στο διάτρητο σκεύος στρώνουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε. Βάζουμε το διάτρητο σκεύος μέσα στην κατσαρόλα ή το στερεώνουμε στο χείλος της (ανάλογα με το τι διαθέτουμε).
  3. Σκεπάζουμε καλά με το καπάκι ή, αν δεν εφαρμόζει καλά, με διάφανη μεμβράνη, προσεκτικά όμως, για να μην καούμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μισογίνουν. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε τα φιλέτα πάνω από τις πατάτες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και πάλι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, αν τρώμε το φιλέτο μας μετρίως ψημένο. Αν το θέλουμε καλοψημένο, το αφήνουμε άλλα 3 λεπτά, πάντα με κλειστό καπάκι. Μέχρι να γίνει το κρέας, θα έχουν μαλακώσει και οι πατάτες.
  4. Σερβίρισμα: Λαδώνουμε τις πατάτες με το λάδι. Σερβίρουμε τα φιλέτα στα πιάτα, συνοδεύουμε με τις πατάτες και περιχύνουμε με όση από τη σάλτσα θέλουμε.
  5. Συμβουλή: Τα πιο δυσεύρετα αυτά φρέσκα μυρωδικά τα βρίσκουμε σε ενημερωμένα μανάβικα, σε ορισμένες λαϊκές αγορές και, πλέον, σε αρκετά μεγάλα σούπερ μάρκετ, είτε σε ματσάκια είτε σε γλαστράκια, ανάλογα με τη ζήτηση κάθε περιοχής. Επίσης, σε καλά φυτώρια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών