30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Για τις φλογέρες

Για το ντιπ με πορτοκάλι

Διαδικασία

  1. Φλογέρες: Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε το έντερο στο οποίο είναι τυλιγμένα τα λουκάνικα. Με ένα πιρούνι κομματιάζουμε το εσωτερικό τους μέσα σε ένα μπολ (είναι αρκετά μαλακό και η διαδικασία είναι εύκολη), ώστε να γίνει σαν κιμάς. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  3. Κόβουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας κατά μήκος στη μέση, έτσι ώστε από κάθε φύλλο να έχουμε 2 λωρίδες. Με ένα πινέλο αλείφουμε μία-μία όλες τις λωρίδες από τη μία πλευρά με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε από 1-2 κουτ. σούπας γέμιση κατά μήκος της στενής πλευράς κάθε λωρίδας φύλλου.
  4. Γυρίζουμε τις πλαϊνές άκρες ελαφρώς προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, και στη συνέχεια τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό. Συνολικά θα έχουμε 20 - 22 φλογέρες. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου. Βάζουμε τις φλογέρες στο λαδωμένο ταψί, τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τις ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Ντιπ με πορτοκάλι (το ετοιμάζουμε όσο ψήνονται οι φλογέρες): Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με έναν αυγοδάρτη πολύ καλά το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε το ντιπ στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  6. Σερβίρουμε τις φλογέρες ζεστές ή χλιαρές σε μια πιατέλα και τις συνοδεύουμε με το ντιπ πορτοκαλιού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών