30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Για τις φλογέρες
Για το ντιπ με πορτοκάλι
Διαδικασία
- Για τις φλογέρες ξεκινάμε και με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε το έντερο στο οποίο είναι τυλιγμένα τα λουκάνικα.
- Με ένα πιρούνι κομματιάζουμε το εσωτερικό τους μέσα σε ένα μπολ (είναι αρκετά μαλακό και η διαδικασία είναι εύκολη), ώστε να γίνει σαν κιμάς.
- Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Κόβουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας κατά μήκος στη μέση, έτσι ώστε από κάθε φύλλο να έχουμε 2 λωρίδες.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε μία-μία όλες τις λωρίδες από τη μία πλευρά με λίγο ελαιόλαδο.
- Βάζουμε από 1-2 κουτ. σούπας γέμιση κατά μήκος της στενής πλευράς κάθε λωρίδας φύλλου.
- Γυρίζουμε τις πλαϊνές άκρες ελαφρώς προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση, και στη συνέχεια τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.
- Συνολικά θα έχουμε 20 - 22 φλογέρες.
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
- Βάζουμε τις φλογέρες στο λαδωμένο ταψί, τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τις ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ντιπ με πορτοκάλι (το ετοιμάζουμε όσο ψήνονται οι φλογέρες): Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με έναν αυγοδάρτη πολύ καλά το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε το ντιπ στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Σερβίρουμε τις φλογέρες ζεστές ή χλιαρές σε μια πιατέλα και τις συνοδεύουμε με το ντιπ πορτοκαλιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 44.