10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 1 φοκάτσιαΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε την φοκάτσια με μπέικον και παρμεζάνα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C (σκάλα 7 στο γκάζι).
- Όταν η ζύμη φουσκώσει για δεύτερη φορά, απλώνουμε διάσπαρτο το μπέικον από πάνω και το πιέζουμε με δύναμη μέσα στη ζύμη.
- Πιέζουμε ένα κομμάτι βασιλικό σε κάθε εσοχή.
- Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει.