30'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φωλιές από κανταΐφι με καυκαλήθρες και ξινομυζήθρα, αρχικά απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο ταψί.
- Στη συνέχεια, το «ανοίγουμε» με τα χέρια μας, το πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το «βρέχουμε» με το ελαιόλαδο.
- Το τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να λαδωθεί καλά.
- Το μοιράζουμε σε 6 ατομικές ταρτιέρες, φροντίζοντας να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Αν δεν έχουμε ατομικές ταρτιέρες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά ατομικά πυρίμαχα σκεύη.
Γέμιση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουτ. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.
- Μόλις μαλακώσουν (μετά 2 λεπτά) προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και ανακατεύουμε καλά.
- Τις αφήνουμε να μαραθούν για 2 - 3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, τα 2 αυγά και τον άνηθο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στις ταρτιέρες πάνω στο κανταΐφι.
- Ψήνουμε τα ταρτάκια μέχρι να ροδίσουν (για 25 - 30 λεπτά).
- Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.
- Σερβίρουμε, τις φωλιές από κανταΐφι με καυκαλήθρες και ξινομυζήθρα, ζεστές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 24.