30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο ταψί, το «ανοίγουμε» με τα χέρια μας, το πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το «βρέχουμε» με το ελαιόλαδο.
  2. Το τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να λαδωθεί καλά και το μοιράζουμε σε 6 ατομικές ταρτιέρες, φροντίζοντας να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
  3. Αν δεν έχουμε ατομικές ταρτιέρες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά ατομικά πυρίμαχα σκεύη.
  4. Γέμιση: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουτ.
  5. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.
  6. Μόλις μαλακώσουν (μετά 2 λεπτά) προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και ανακατεύουμε καλά.
  7. Τις αφήνουμε να μαραθούν για 2 - 3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, τα 2 αυγά και τον άνηθο.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  10. Μοιράζουμε τη γέμιση στις ταρτιέρες πάνω στο κανταΐφι.
  11. Ψήνουμε τα ταρτάκια μέχρι να ροδίσουν (για 25 - 30 λεπτά).
  12. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.
  13. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών