ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκυθάκια τηγανητά, παναρισμένα σε φύλλο κανταΐφιΚολοκυθάκια τηγανητά, παναρισμένα σε φύλλο κανταΐφι
30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φωλιές από κανταΐφι με καυκαλήθρες και ξινομυζήθρα, αρχικά απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο ταψί.
  2. Στη συνέχεια, το «ανοίγουμε» με τα χέρια μας, το πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το «βρέχουμε» με το ελαιόλαδο.
  3. Το τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να λαδωθεί καλά.
  4. Το μοιράζουμε σε 6 ατομικές ταρτιέρες, φροντίζοντας να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Αν δεν έχουμε ατομικές ταρτιέρες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά ατομικά πυρίμαχα σκεύη.

Γέμιση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουτ. σούπας από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.
  2. Μόλις μαλακώσουν (μετά 2 λεπτά) προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και ανακατεύουμε καλά.
  3. Τις αφήνουμε να μαραθούν για 2 - 3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, τα 2 αυγά και τον άνηθο.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  7. Μοιράζουμε τη γέμιση στις ταρτιέρες πάνω στο κανταΐφι.
  8. Ψήνουμε τα ταρτάκια μέχρι να ροδίσουν (για 25 - 30 λεπτά).
  9. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.
  10. Σερβίρουμε, τις φωλιές από κανταΐφι με καυκαλήθρες και ξινομυζήθρα, ζεστές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 24.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών