15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  2. Κόβουμε οριζόντια και λίγο πάνω από τη μέση τα ψωμάκια, κρατάμε στην άκρη τα «καπάκια» και αφαιρούμε την ψίχα από το κέντρο των μεγάλων κομματιών, δημιουργώντας μια τρύπα.
  3. Αλείφουμε τα άδεια ψωμάκια με το βούτυρο και απλώνουμε πάνω στο καθένα από 1 φέτα καπνιστό σολομό πιέζοντάς τη στο σημείο του κενού, ώστε να γίνει μια «λακκούβα».
  4. Πάνω σε κάθε ψωμάκι σπάμε με προσοχή από 1 αυγό, στην τρύπα που έχουμε δημιουργήσει, και ψήνουμε τις «φωλιές» για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά.
  5. Εναλλακτικά, τηγανίζουμε τα αυγά, ψήνουμε ξεχωριστά για 5 λεπτά τα ψωμάκια με το σολομό και σερβίρουμε τα αυγά πάνω στο ψωμί.
  6. Πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη ή εστραγκόν και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών