15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Κόβουμε οριζόντια και λίγο πάνω από τη μέση τα ψωμάκια, κρατάμε στην άκρη τα «καπάκια» και αφαιρούμε την ψίχα από το κέντρο των μεγάλων κομματιών, δημιουργώντας μια τρύπα.
- Αλείφουμε τα άδεια ψωμάκια με το βούτυρο και απλώνουμε πάνω στο καθένα από 1 φέτα καπνιστό σολομό πιέζοντάς τη στο σημείο του κενού, ώστε να γίνει μια «λακκούβα».
- Πάνω σε κάθε ψωμάκι σπάμε με προσοχή από 1 αυγό, στην τρύπα που έχουμε δημιουργήσει, και ψήνουμε τις «φωλιές» για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά.
- Εναλλακτικά, τηγανίζουμε τα αυγά, ψήνουμε ξεχωριστά για 5 λεπτά τα ψωμάκια με το σολομό και σερβίρουμε τα αυγά πάνω στο ψωμί.
- Πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη ή εστραγκόν και σερβίρουμε.