Από ένα σπίτι της Αθήνας που έχει φιλοξενήσει πολλά τραπεζώματα και που στην κουζίνα του μπλέκονταν κι ακόμη μπλέκονται παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, εξωτικά μπαχάρια και γαλλικές σπεσιαλιτέ έρχεται αυτή η συνταγή. Η θεία Σέτη τη μοιράστηκε με τον «Γ» στο τεύχος Οι οικοδέσποινες των Αθηνών.
5'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 6-8 ως ορεκτικόΔιαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις φτερούγες κοτόπουλου με μέλι και σόγια σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις φτερούγες λίγες λίγες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί, το μέλι και 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό.
- Βάζουμε το μείγμα να ζεσταθεί και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις φτερούγες.
- Μαγειρεύουμε για 20 έως 30 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.
- Τις σερβίρουμε κρύες σαν ορεκτικό ή μαζί με σαλάτα.
- Το ζουμί τους μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη, για να το ξαναχρησιμοποιήσουμε σε άλλο φαγητό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.