
20'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 8Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Ζύμη
- Για την Galette με μήλα, ζυμώνουμε όλα τα υλικά με 1-2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό.
- Πλάθουμε σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Γέμιση
- Σε μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 1 εκ. και απλώνουμε όμορφα τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, δημιουργώντας ένα άτεχνο στεφάνι.
- Περιχύνουμε με το μέλι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.