20' προετοιμασία
1 ώρα Ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά με 1-2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό.
  2. Πλάθουμε σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Γέμιση

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  3. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 1 εκ. και απλώνουμε όμορφα τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  4. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, δημιουργώντας ένα άτεχνο στεφάνι.
  5. Περιχύνουμε με το μέλι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Γάλα

Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Συνταγές με Μήλο

Συνταγές με Φρούτα

Συνταγές για Γλυκό

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών