ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣμηλοπιτα αναποδη, αναποδογυριστη μηλοπιταΗ καλύτερη ανάποδη μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει!
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για την Galette με μήλα, ζυμώνουμε όλα τα υλικά με 1-2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό.
  2. Πλάθουμε σε μπάλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Γέμιση

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  3. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 1 εκ. και απλώνουμε όμορφα τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  4. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, δημιουργώντας ένα άτεχνο στεφάνι.
  5. Περιχύνουμε με το μέλι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών