15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για την Γαλοπούλα με μαστέλο Χίου και ντομάτα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα γαλοπούλας για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα απλώνουμε σε ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε πάνω σε κάθε φιλέτο γαλοπούλας μία φέτα μαστέλο και από πάνω το μείγμα με την ντομάτα.
- Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η γαλοπούλα.
Στο ποτήρι μας: Ένα λευκό κρασί περασμένο από βαρέλι. Ένα Chardonnay, ένα κρητικό χαρμάνι...