ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαλοπούλα γεμιστή με άγριο ρύζι, μπέικον, μήλα και φουντούκιαΓαλοπούλα γεμιστή με άγριο ρύζι, λουκάνικα και μήλα
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για την Γαλοπούλα με μαστέλο Χίου και ντομάτα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα γαλοπούλας για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα απλώνουμε σε ταψί.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Βάζουμε πάνω σε κάθε φιλέτο γαλοπούλας μία φέτα μαστέλο και από πάνω το μείγμα με την ντομάτα.
  6. Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η γαλοπούλα.

Στο ποτήρι μας: Ένα λευκό κρασί περασμένο από βαρέλι. Ένα Chardonnay, ένα κρητικό χαρμάνι...

Άρθρα και Συνταγές με Γαλοπούλα

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών