Δροσερό πιάτο με φρέσκες μυρωδάτες ντομάτες και μαλακό φιλέτο γαλοπούλας.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα γαλοπούλας για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα απλώνουμε σε ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε πάνω σε κάθε φιλέτο γαλοπούλας μία φέτα μαστέλο και από πάνω το μείγμα με την ντομάτα. Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η γαλοπούλα.
  2. Στο ποτήρι μας: Ενα λευκό κρασί περασμένο από βαρέλι. Ενα Chardonnay, ένα κρητικό χαρμάνι...

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών