30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6-8
Για τη μαγιονέζα αβοκάντο
Για τη σαλάτα
Για τις γαρίδες
Διαδικασία
- Για τις γαρίδες κοκτέιλ νέας γενιάς, με «μαγιονέζα» αβοκάντο, χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη «μαγιονέζα» μαζί με 2 κοφτές κουτ. σούπας νερό.
- Αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος, βάζουμε μέσα και τα κουκούτσια που είχαμε κρατήσει στην άκρη ώστε να μην οξειδωθεί η κρέμα και αλλοιωθεί το χρώμα της, καλύπτουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε. Λίγο πριν από το σερβίρισμα αφαιρούμε και πετάμε τα κουκούτσια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα με αλατοπίπερο (ντρέσινγκ δεν χρειάζεται, γιατί έχουμε τη μαγιονέζα αβοκάντο).
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1/2 μόνο λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε κάθε πιάτο βάζουμε 1-2 κουτ. σούπας από τη μαγιονέζα αβοκάντο, λίγη σαλάτα και από 3-4 γαρίδες. Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε τις γαρίδες κοκτέιλ νέας γενιάς, με «μαγιονέζα» αβοκάντο.
Ένα Chardonnay που θα ισορροπήσει ανάμεσα στα δύο πρώτα πιάτα, μια και αγαπάει το αβοκάντο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.