ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσαΓαρίδες κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα Κάντε την κρέμα όσο καυτερή αντέχετε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Αν έχετε σκοπό να προσφέρετε ψωμί στο τραπέζι, μπορείτε να το φρυγανίσετε ελαφρώς και να το σερβίρετε ακριβώς αυτή τη στιγμή.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για τη μαγιονέζα αβοκάντο

Για τη σαλάτα

Για τις γαρίδες

Διαδικασία

  1. Για τις γαρίδες κοκτέιλ νέας γενιάς, με «μαγιονέζα» αβοκάντο, χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη «μαγιονέζα» μαζί με 2 κοφτές κουτ. σούπας νερό.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος, βάζουμε μέσα και τα κουκούτσια που είχαμε κρατήσει στην άκρη ώστε να μην οξειδωθεί η κρέμα και αλλοιωθεί το χρώμα της, καλύπτουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε. Λίγο πριν από το σερβίρισμα αφαιρούμε και πετάμε τα κουκούτσια.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα με αλατοπίπερο (ντρέσινγκ δεν χρειάζεται, γιατί έχουμε τη μαγιονέζα αβοκάντο).
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1/2 μόνο λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σε κάθε πιάτο βάζουμε 1-2 κουτ. σούπας από τη μαγιονέζα αβοκάντο, λίγη σαλάτα και από 3-4 γαρίδες. Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε τις γαρίδες κοκτέιλ νέας γενιάς, με «μαγιονέζα» αβοκάντο.

Ένα Chardonnay που θα ισορροπήσει ανάμεσα στα δύο πρώτα πιάτα, μια και αγαπάει το αβοκάντο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών