40' προετοιμασία
4' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 14'

Υλικά

Μερίδες: 8

Μαρινάδα

Για τη σαλάτα αβοκάντο

Διαδικασία

Μαρινάρισμα + ψήσιμο

  1. Για τη μαρινάδα των γαρίδων, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, εκτός από το αλάτι.
  2. Βάζουμε τη μισή ποσότητα σε ένα μπολ που κλείνει και την κρατάμε στο ψυγείο.
  3. Στρώνουμε τις γαρίδες σε ένα ρηχό σκεύος που να τις χωράει ακριβώς σε μονή στρώση, περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1/2 ώρα (ιδανικά 6 ώρες).
  4. Βγάζουμε τις γαρίδες από το ψυγείο 15 λεπτά προτού τις ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
  5. Στραγγίζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε σε υψηλή σκάλα στο φούρνο για 1 - 1 1⁄2 λεπτό από τη μία πλευρά και περίπου 40 ́ ́- 1 λεπτό από την άλλη ή μέχρι να γίνουν χωρίς να στεγνώσουν.
  6. Περιχύνουμε με τη σάλτσα που φυλάξαμε και σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο.

Σαλάτα αβοκάντο

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τον κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  2. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα ντοματίνια τα υγρά τους.
  3. Προσθέτουμε στη σαλάτα το αβοκάντο και ανακατεύουμε.
  4. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε, αν χρειαστεί, το αλάτι ή το λεμόνι και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών