40'
προετοιμασία
4' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 14'
Υλικά
Μερίδες: 8Μαρινάδα
Για τη σαλάτα αβοκάντο
Διαδικασία
Μαρινάρισμα + ψήσιμο
- Για τη μαρινάδα των γαρίδων, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, εκτός από το αλάτι.
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα σε ένα μπολ που κλείνει και την κρατάμε στο ψυγείο.
- Στρώνουμε τις γαρίδες σε ένα ρηχό σκεύος που να τις χωράει ακριβώς σε μονή στρώση, περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1/2 ώρα (ιδανικά 6 ώρες).
- Βγάζουμε τις γαρίδες από το ψυγείο 15 λεπτά προτού τις ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
- Στραγγίζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε σε υψηλή σκάλα στο φούρνο για 1 - 1 1⁄2 λεπτό από τη μία πλευρά και περίπου 40 ́ ́- 1 λεπτό από την άλλη ή μέχρι να γίνουν χωρίς να στεγνώσουν.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα που φυλάξαμε και σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο.
Σαλάτα αβοκάντο
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τον κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα ντοματίνια τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε στη σαλάτα το αβοκάντο και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε, αν χρειαστεί, το αλάτι ή το λεμόνι και σερβίρουμε.