Από το καλό ψαροεστιατόριο «Γλυκάνισος», που λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, με διαλεχτή πρώτη ύλη και πιάτα βαθιάς νοστιμιάς, έρχεται αυτή η συνταγή.
20'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις γαρίδες λαδολέμονο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε να ροδίσει και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το κρασί.
- Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.