15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τις γκόγκες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για όσα λεπτά αναγράφεται στη συσκευασία τους (συνήθως 20- 25 λεπτά). Τις στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Με κοφτερό μαχαιράκι χαράσσουμε βαθιά τις γαρίδες κατά μήκος της ράχης τους (για ευκολία, εκεί όπου αφαιρέσαμε το «εντεράκι» τους), μέχρι να ανοίξουν σαν πεταλούδα αλλά να μην κοπούν στα δύο.
  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό ή το νερό και, όταν αρχίσει να αχνίζει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και το κρεμμυδάκι.
  4. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση, προσθέτουμε τις στραγγισμένες γκόγκες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το εστραγκόν και το μισό αλάτι και ανακατεύουμε.
  6. Τέλος, ρίχνουμε τις γαρίδες και το υπόλοιπο αλάτι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες, και τραβάμε από τη φωτιά.
  7. Με τρυπητή κουτάλα μοιράζουμε σε πιάτα τις γκόγκες και τις γαρίδες και περιχύνουμε με τη σάλτσα της κατσαρόλας.
  8. Ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τριμμένη σφέλα και τα φυλλαράκια μαϊντανού και, αν θέλουμε, στολίζουμε με κορφούλες από φρέσκια ρίγανη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.

Συνταγές με Γαρίδες

Συνταγές με Ζυμαρικά

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών