ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσαΓαρίδες κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα
30' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 38'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τις γαρίδες

Για τη μαγιονέζα

Διαδικασία

  1. «Ανοίγουμε» με τα χέρια το φύλλο κανταΐφι ώστε να γίνει πιο αφράτο.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες.
  3. Τις καλύπτουμε με το φύλλο το οποίο τραβάμε από τη μία άκρη και το τυλίγουμε σφιχτά γύρω τους σαν να ήταν σχοινί.
  4. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της γαρίδας εκτός απ’ την ουρά.
  5. Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 170° C.
  6. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο μαγειρικής, ρίχνουμε λίγο αλεύρι μέσα στο λάδι.
  7. Eίναι έτοιμο όταν το αλεύρι τσιτσιρίσει.
  8. Τηγανίζουμε τις γαρίδες (λίγες κάθε φορά) για 1½ - 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές συνολικά.
  9. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια και τις αλατίζουμε ξανά ελαφρώς.
  10. Τις σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές.

Μαγιονέζα

  1. Χτυπάμε τις ελιές, το ελαιόλαδο και το σκόρδο στον πολτοποιητή σε υψηλή ταχύτητα για 2 - 3 λεπτά. Πρέπει το μείγμα να γίνει πολύ λείο. 
  2. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη μουστάρδα χρησιμοποιώντας με το σύρμα, προσθέτοντας σιγά-σιγά (ειδικά στην αρχή) το μείγμα λαδιού - ελιών - σκόρδου, μέχρι να πήξει η μαγιονέζα.
  3. Στο τέλος, προσθέτουμε το ξίδι και το πιπέρι. Αν η μαγιονέζα μας είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε 1 - 2 κουτ. σούπας νερό για να διορθώσουμε την υφή της. (Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορούμε να φτιάξουμε τη μαγιονέζα με κρόκους από βραστά αυγά. θα πρέπει να τους λιώσουμε στην αρχή με ελάχιστο νερό).

Μυστικά

Οι γαρίδες ταιριάζουν τέλεια με μαγιονέζα με μαύρες ελιές. Μπορούμε να τη φτιάξουμε από την προηγουμένη και να τη διατηρήσουμε σε βαζάκι στο ψυγείο. Τις γαρίδες θα τις τηγανίσουμε λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών