ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες αχνιστές, κρασάτεςΓαρίδες αχνιστές, κρασάτες

Λίγο λάδι, λίγο κρασί, αλεύρι διαλυμένο σε νερό και αλατοπίπερο: έτσι, με λίγες λέξεις περιγράφεται η συνταγή στο βιβλίο «Το τετράδιο της Ερατώς». Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, στη δική της θαυμάσια εκδοχή, προσθέτει σκόρδο, λεμόνι και μυρωδικά. Υπολογίζουμε από 2 γαρίδες το άτομο, γιατί ακολουθούν πολλά και χορταστικά εδέσματα.

20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξετε τις γαρίδες στον ταβά ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά το μισό λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το αφαιρούμε.
  2. Ρίχνουμε τις γαρίδες σε δύο δόσεις και τις σοτάρουμε για 1/2 λεπτό από κάθε πλευρά, ίσα να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις μαζεύουμε όλες σε ένα μπολ.
  3. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι μαζί με το αλευρόνερο, το κρασί, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Ξαναβάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα τις γαρίδες με το ζουμί που θα έχουν βγάλει στο μπολ, τα μυρώνια και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι να γίνουν οι γαρίδες. Τραβάμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το ξύσμα και τακτοποιούμε τις γαρίδες σε πιατέλα με τη σάλτσα τους.
  5. Στολίζουμε με τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε τις γαρίδες στον ταβά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών