Στου Μήτσου στη Θεσσαλονίκη (Βλάλη 11) είναι αυτή η συνταγή, που έχει για μπόνους άλλη μια: τη ραχοκολαλιά του γαύρου μπορούμε κάλλιστα να την κάνουμε τηγανητή. Δείτε πώς:
Από το ουζερίΑλευρώνουμε σε ένα μπολ τις ραχοκοκαλιές από τους φιλεταρισμένους γαύρους (οι ραχοκοκαλιές να είναι όσο πιο καλά καθαρισμένες γίνεται από τα ψαχνά) και τις ρίχνουμε σε τηγάνι με άφθονο καυτό ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να σταματήσει το λάδι να κάνει φυσαλίδες, που σημαίνει ότι θα έχει εξατμιστεί η υγρασία από τις ραχοκοκαλιές, θα έχουν αφυδατωθεί, θα έχουν ροδίσει και θα είναι τραγανές. Τις βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, τις αλατίζουμε καλά και, αν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με πάπρικα.