Η μαγείρισσα Λίνα Φουρνιστάκη ετοίμασε το πρωτοχρονιάτικο δείπνο φραγκολεβαντίνικο, μαζί και κυκλαδίτικο. Η συνταγή αυτή μπορεί να συνοδέψει όλα τα γιορτινά κρεατικά που θα φτιάξουμε. Στο Γαστρονόμο που κυκλοφορεί το Σάββατο, 23/12.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Για την κρέμα

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα λαζάνια μέχρι να μαλακώσουν (πρέπει να κρατάνε λίγο). Τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε το σπανάκι με το τυρί και τα λαζάνια.
  2. Κρέμα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο τυριά με το κορν φλάουρ. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά 70 ml νερό. Ρίχνουμε το μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι τα τυριά να λιώσουν. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα. Περιχύνουμε τα λαζάνια με το σπανάκι με τη σάλτσα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών