20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για την κρέμα

Διαδικασία

  1. Για τη γέμιση σπανακόπιτας με σπασμένα λαζάνια και κρέμα Σαν Μιχάλη, ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
  3. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα λαζάνια μέχρι να μαλακώσουν (πρέπει να κρατάνε λίγο).
  4. Τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  5. Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε το σπανάκι με το τυρί και τα λαζάνια.

Κρέμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο τυριά με το κορν φλάουρ.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά 70 ml νερό.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι τα τυριά να λιώσουν.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  5. Περιχύνουμε τα λαζάνια με το σπανάκι με τη σάλτσα.

Συνταγές με Ζυμαρικά

Συνταγές με Σπανάκι

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών