20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για την κρέμα
Διαδικασία
- Για τη γέμιση σπανακόπιτας με σπασμένα λαζάνια και κρέμα Σαν Μιχάλη, ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα λαζάνια μέχρι να μαλακώσουν (πρέπει να κρατάνε λίγο).
- Τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε το σπανάκι με το τυρί και τα λαζάνια.
Κρέμα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο τυριά με το κορν φλάουρ.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά 70 ml νερό.
- Ρίχνουμε το μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι τα τυριά να λιώσουν.
- Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Περιχύνουμε τα λαζάνια με το σπανάκι με τη σάλτσα.