
30'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 2-4Για τις πατάτες φούρνου
Διαδικασία
- Για τα γεμιστά μανιτάρια πορτομπέλο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε τα μανιτάρια αφαιρώντας προσεκτικά με ένα κουταλάκι το κοτσάνι και την ψίχα τους και αφήνοντας μόνο τα τοιχώματα.
- Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Απλώνουμε τα μανιτάρια στο ταψί, αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
- Ξεφουρνίζουμε.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμυδάκι, τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριών, τα κολοκυθάκια και την πιπεριά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κάρι, την πάπρικα και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Τραβάμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τα κάσιους και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα μισοψημένα μανιτάρια με το μείγμα και τα ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στον ήδη προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν θέλουμε, λίγη θρυμματισμένη φέτα.
- Συνοδεύουμε με αρωματικές πατάτες φούρνου.
Πατάτες φούρνου
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό 6 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και ολόκληρες, για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 100 ml ελαιόλαδο με 1 1⁄2 κουτ. σούπας μουστάρδα, 1 κουτ. σούπας μέλι, 2 κουτ. γλυκού κάρι, 2 κουτ. γλυκού πάπρικα και 1 κουτ. γλυκού ρίγανη.
- Περιχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα, τις ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.