10' προετοιμασία
42' μαγείρεμα
Σύνολο: 52 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη γέμιση:

Για τη σάλτσα:

Διαδικασία

  1. Πλένουμε και αφαιρούμε τα καπάκια από τις τομάτες και τις πιπεριές. Βγάζουμε με κουταλάκι το εσωτερικό τους και αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά. Πουδράρουμε τις τομάτες μόνο εσωτερικά με λίγη ζάχαρη. Για τη γέμιση, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 2-3’ ακόμα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα και το εσωτερικό από τις τομάτες ψιλοκομμένο. Σιγοβράζουμε για 10’ και προσθέτουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένα. Σιγοβράζουμε για άλλα 2’ και προσθέτουμε το καστανό ρύζι Agrino. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2’, αλατο-πιπερώνουμε και με το μίγμα αυτό γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τομάτες. Περιχύνουμε με μείγμα πολτοποιημένης τομάτας, ελαιόλαδου και αλατοπίπερου και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 170-180°C για 45’ ή σε κατσαρόλα σκεπασμένη για 12-15’. Αν θέλουμε προσθέτουμε στη γέμιση, κατά την παρασκευή της, τριμμένη φέτα, μανούρι ή κεφαλογραβιέρα.
  2. Διατροφική Αξία: Τα γευστικά μυρώνια και οι αρωματικές καυκαλήθρες, είναι δυο μόνο από τα δεκάδες είδη άγριων χόρτων της ελληνικής φύσης. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, εναρμονισμένα με τη Μεσογειακή Διατροφή, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το καστανό ρύζι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών