Τα γεμιστά λαχανικά έχουν αραβική προέλευση, παρόλο που έχουν πλέον γίνει συνώνυμα της μεσογειακής μαγειρικής.

30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις πιπεριές

Για τα κρεμμύδια

Διαδικασία

Πιπεριές

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170° C (σκάλα 3 στο γκάζι), λαδώνουµε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί και απλώνουµε τις πιπεριές.
  2. Ζεσταίνουµε 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 3-5 λεπτά.
  3. Αποσύρουµε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουµε το βούτυρο και την ψίχα ψωµιού, ανακατεύοντας µέχρι να αναµειχθούν.
  5. Αδειάζουµε τη γέµιση σε ένα µπολ και προσθέτουµε το αυγό, την παρµεζάνα, την ντοµάτα, τη µοτσαρέλα, τον βασιλικό ψιλοκοµµένο και 3 κουταλιές της σούπας νερό.
  6. Αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε καλά.
  7. Γεµίζουµε τις πιπεριές µε το µείγµα, τις περιχύνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουµε για 40-45 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν έντονα στην επιφάνεια.

Κρεμμύδια

  1. Βάζουµε τα κρεµµύδια σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σκεπάζουµε µε νερό και σιγοβράζουµε για 10 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουµε και τα αφήνουµε να κρυώσουν.
  3. Κόβουµε ένα καπάκι από το κάθε κρεµµύδι και µε ένα κουτάλι αφαιρούµε λίγο από το εσωτερικό τους.
  4. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180° C (σκάλα 4 στο γκάζι).
  5. Ζεσταίνουµε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, και σοτάρουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τον κιµά για 3-5 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν.
  6. Προσθέτουµε την ντοµάτα και αλατοπίπερο και µαγειρεύουµε για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να «δέσει».
  7. Βάζουµε τη γέµιση στην άκρη και την αφήνουµε να κρυώσει.
  8. Προσθέτουµε τον µαϊντανό, το αυγό και την παρµεζάνα και ανακατεύουµε καλά.
  9. Γεµίζουµε τα κρεµµύδια µε το µείγµα και τα ψήνουµε για 20 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών