30'
προετοιμασία
1 ώρα και 35' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τις πιπεριές
Για τα κρεμμύδια
Διαδικασία
Πιπεριές
- Για να φτιάξουμε γεμιστές πιπεριές και κρεμμύδια, αρχικά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170° C (σκάλα 3 στο γκάζι).
- Στη συνέχεια, λαδώνουµε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί και απλώνουµε τις πιπεριές.
- Ζεσταίνουµε 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 3-5 λεπτά.
- Αποσύρουµε από τη φωτιά.
- Προσθέτουµε το βούτυρο και την ψίχα ψωµιού, ανακατεύοντας µέχρι να αναµειχθούν.
- Αδειάζουµε τη γέµιση σε ένα µπολ και προσθέτουµε το αυγό, την παρµεζάνα, την ντοµάτα, τη µοτσαρέλα, τον βασιλικό ψιλοκοµµένο και 3 κουταλιές της σούπας νερό.
- Αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε καλά.
- Γεµίζουµε τις πιπεριές µε το µείγµα και τις περιχύνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουµε για 40-45 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν έντονα στην επιφάνεια.
Κρεμμύδια
- Βάζουµε τα κρεµµύδια σε µια µεγάλη κατσαρόλα.
- Σκεπάζουµε µε νερό και σιγοβράζουµε για 10 λεπτά.
- Τα στραγγίζουµε και τα αφήνουµε να κρυώσουν.
- Κόβουµε ένα καπάκι από το κάθε κρεµµύδι και µε ένα κουτάλι αφαιρούµε λίγο από το εσωτερικό τους.
- Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180° C (σκάλα 4 στο γκάζι).
- Ζεσταίνουµε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, και σοτάρουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τον κιµά για 3-5 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουµε την ντοµάτα και αλατοπίπερο.
- Μαγειρεύουµε για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να «δέσει».
- Βάζουµε τη γέµιση στην άκρη και την αφήνουµε να κρυώσει.
- Προσθέτουµε τον µαϊντανό, το αυγό και την παρµεζάνα και ανακατεύουµε καλά.
- Γεµίζουµε τα κρεµµύδια µε το µείγµα.
- Ψήνουµε για 20 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.