ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με κουσκούς και γαρίδες, ψημένες σε αρωματικό σπιτικό ζωμόΓεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με κουσκούς και γαρίδες, ψημένες σε αρωματικό σπιτικό ζωμό

Τα γεμιστά λαχανικά έχουν αραβική προέλευση, παρόλο που έχουν πλέον γίνει συνώνυμα της μεσογειακής μαγειρικής.

30' προετοιμασία
1 ώρα και 35' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις πιπεριές

Για τα κρεμμύδια

Διαδικασία

Πιπεριές

  1. Για να φτιάξουμε γεμιστές πιπεριές και κρεμμύδια, αρχικά προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170° C (σκάλα 3 στο γκάζι).
  2. Στη συνέχεια, λαδώνουµε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί και απλώνουµε τις πιπεριές.
  3. Ζεσταίνουµε 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το κρεµµύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 3-5 λεπτά.
  4. Αποσύρουµε από τη φωτιά.
  5. Προσθέτουµε το βούτυρο και την ψίχα ψωµιού, ανακατεύοντας µέχρι να αναµειχθούν.
  6. Αδειάζουµε τη γέµιση σε ένα µπολ και προσθέτουµε το αυγό, την παρµεζάνα, την ντοµάτα, τη µοτσαρέλα, τον βασιλικό ψιλοκοµµένο και 3 κουταλιές της σούπας νερό.
  7. Αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε καλά.
  8. Γεµίζουµε τις πιπεριές µε το µείγµα και τις περιχύνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  9. Ψήνουµε για 40-45 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν έντονα στην επιφάνεια.

Κρεμμύδια

  1. Βάζουµε τα κρεµµύδια σε µια µεγάλη κατσαρόλα.
  2. Σκεπάζουµε µε νερό και σιγοβράζουµε για 10 λεπτά.
  3. Τα στραγγίζουµε και τα αφήνουµε να κρυώσουν.
  4. Κόβουµε ένα καπάκι από το κάθε κρεµµύδι και µε ένα κουτάλι αφαιρούµε λίγο από το εσωτερικό τους.
  5. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180° C (σκάλα 4 στο γκάζι).
  6. Ζεσταίνουµε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, και σοτάρουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τον κιµά για 3-5 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν.
  7. Προσθέτουµε την ντοµάτα και αλατοπίπερο.
  8. Μαγειρεύουµε για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να «δέσει».
  9. Βάζουµε τη γέµιση στην άκρη και την αφήνουµε να κρυώσει.
  10. Προσθέτουµε τον µαϊντανό, το αυγό και την παρµεζάνα και ανακατεύουµε καλά.
  11. Γεµίζουµε τα κρεµµύδια µε το µείγµα.
  12. Ψήνουµε για 20 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών