Τα γιαγλία δεν είναι άλλα από τα γνωστά μας πεϊνιρλί, δηλαδή επίπεδη ζύμη σε σχήμα βαρκούλας με γέμιση από διάφορα υλικά. Οι Πόντιοι τα λένε «γιαγλία», που πάνω κάτω σημαίνει «βουτυράτα», από την τουρκική λέξη «yag ̆li», δηλαδή λίπος, καθώς τα πιτάκια αυτά φτιάχνονται με ιδιαίτερα λιπαρή ζύμη και γέμιση και είναι ένα γεύμα θρεπτικό και τονωτικό. Όταν τα γιαγλία περιέχουν μόνο τυρί, τα λένε «πεϊνιρλί» (από την τουρκική λέξη «peynir» = τυρί), ενώ με άλλα είδη γέμισης το όνομα αλλάζει ανάλογα: με κιμά «κουιμαλούγια», με καβουρμά «γαβουρμαλούγια», με κρεμμύδια «σογανλούγια» (από την τουρκική λέξη «sogan» = κρεμμύδι). Τα γιαγλία είναι πιο φαρδιά και όχι τόσο μα- κρουλά όπως τα γνωστά πεϊνιρλί, θυμίζοντας περισσότερο ατομικά πιτσάκια.
