20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουμε τους γίγαντες, τους ξεπλένουμε σε κρύο νερό και τους βράζουμε σε άφθονο κρύο νερό για 15 λεπτά.
  2. Τους στραγγίζουμε, τους ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό ζεστό νερό που να τους καλύπτει πολύ καλά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και τους μαγειρεύουμε για 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε.
  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τις λιαστές ντομάτες, το υπόλοιπο λάδι, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και 250ml νερό.
  5. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τους γίγαντες. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών