20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους γίγαντες με κόλιανδρο και λιαστές ντομάτες στραγγίζουμε τους γίγαντες, τους ξεπλένουμε σε κρύο νερό και τους βράζουμε σε άφθονο κρύο νερό για 15 λεπτά.
  2. Τους στραγγίζουμε, τους ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό ζεστό νερό που να τους καλύπτει πολύ καλά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και τους μαγειρεύουμε για 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε.
  3. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τις λιαστές ντομάτες, το υπόλοιπο λάδι, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και 250ml νερό.
  5. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τους γίγαντες. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Κόλιανδρος

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT