
20'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Στραγγίζουμε τους γίγαντες, τους ξεπλένουμε σε κρύο νερό και τους βράζουμε σε άφθονο κρύο νερό για 15 λεπτά.
- Τους στραγγίζουμε, τους ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό ζεστό νερό που να τους καλύπτει πολύ καλά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και τους μαγειρεύουμε για 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τις λιαστές ντομάτες, το υπόλοιπο λάδι, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο και 250ml νερό.
- Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τους γίγαντες. Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα