Το συνοδευτικό που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα κύρια.

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε τη 1 κουταλιά λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι και λίγο αλατοπίπερο και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, να γυαλίσει καλά το ρύζι.
  2. Προσθέτουμε τη δάφνη, τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τα 5 φλιτζάνια ζωμό.
  4. Μόλις το υγρό κοχλάσει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά και να γίνει.
  5. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το έκτο φλιτζάνι ζωμό.
  6. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το υπόλοιπο λάδι (1 κουτ.
  7. σούπας) και καβουρδίζουμε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να ροδίσουν.
  8. Μαζί βάζουμε και τις σταφίδες, για να φουσκώσουν και να μαλακώσουν λίγο με το σοτάρισμα.
  9. Αποσύρουμε και ενώνουμε με το πιλάφι μόλις γίνει.
  10. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  11. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών