Ιδανικό για ένα γρήγορο βραδινό, όταν επιστρέφουμε κουρασμένοι από τις εργασίες της ημέρας. Ανοίξτε με το φαγητό και ένα αρωματικό αιγαιοπελαγίτικο ξηρό Μοσχάτο.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ρίχνουμε το ρύζι και τη γλιστρίδα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά και να μαραθεί λίγο η γλιστρίδα. Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μπαχάρι, και τον κρόκο Κοζάνης (αν βάλουμε), και περιχύνουμε με 600 ml νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά.
  2. Σκορπίζουμε το τυρί, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 3 - 4 λεπτά, η πετσέτα θα απορροφήσει τους υδρατμούς και το ρύζι θα μείνει σπυρωτό. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το δυόσμο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μοιράζουμε το γλιστριδόρυζο στα πιάτα, βάζουμε από πάνω το μείγμα της ντομάτας και σερβίρουμε, συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών