15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γλιστρίδα με ρύζι, ντομάτα, δυόσμο και κεφαλοτύρι, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
- Ρίχνουμε το ρύζι και τη γλιστρίδα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά και να μαραθεί λίγο η γλιστρίδα.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μπαχάρι, και τον κρόκο Κοζάνης (αν βάλουμε), και περιχύνουμε με 600 ml νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Σκορπίζουμε το τυρί, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 3 - 4 λεπτά, η πετσέτα θα απορροφήσει τους υδρατμούς και το ρύζι θα μείνει σπυρωτό.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το δυόσμο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Μοιράζουμε το γλιστριδόρυζο στα πιάτα, βάζουμε από πάνω το μείγμα της ντομάτας και σερβίρουμε, συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.