ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτοματοσαλάτα με γλιστρίδα, κολοκυθάκια και παρμεζάναΝτοματοσαλάτα με γλιστρίδα, κολοκυθάκια και παρμεζάνα
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλιστρίδα με ρύζι, ντομάτα, δυόσμο και κεφαλοτύρι, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  2. Ρίχνουμε το ρύζι και τη γλιστρίδα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά και να μαραθεί λίγο η γλιστρίδα.
  3. Πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μπαχάρι, και τον κρόκο Κοζάνης (αν βάλουμε), και περιχύνουμε με 600 ml νερό.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Σκορπίζουμε το τυρί, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 3 - 4 λεπτά, η πετσέτα θα απορροφήσει τους υδρατμούς και το ρύζι θα μείνει σπυρωτό.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το δυόσμο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Μοιράζουμε το γλιστριδόρυζο στα πιάτα, βάζουμε από πάνω το μείγμα της ντομάτας και σερβίρουμε, συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών