ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλώσσα με κάππαρηΓλώσσα με ντοματένια σάλτσα και κάππαρη
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλώσσα φιλέτο με μανιτάρια, Μοσχάτο και πιπερόριζα, αρχικά βάζουμε, στο τηγάνι, το μισό λάδι μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε.
  2. Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.
  4. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί με το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε τα φιλέτα.
  5. Πασπαλίζουμε με τα πιπέρια ή την πιπερόριζα, γαρνίρουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού (μανιτάρια και σκόρδο) και το κρασί.
  6. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
  7. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε κάθε φιλέτο γλώσσας με μανιτάρια και λίγη σάλτσα.

Μυστικά

Για τη συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα φιλέτα γλώσσας.

Ας ανοίξουμε ένα μπουκάλι καλό ξηρό μοσχάτο κρασί από τη Λήμνο ή από τη Σάμο και, αφού το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα, το υπόλοιπο να το κρυώσουμε καλά και να συνοδεύσουμε μ’ αυτό το ψάρι μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 39.

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών