ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλώσσα με κάππαρηΓλώσσα με ντοματένια σάλτσα και κάππαρη
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλώσσα με φρέσκα κρεμμυδάκια στη λαδόκολλα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Στη συνέχεια, στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα της γλώσσας και τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με λίγο αλάτι σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, ώστε να μαραθούν.
  4. Προσθέτουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε την πάπρικα, τη μουστάρδα και το ξίδι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα.
  7. Μοιράζουμε το μείγμα του τηγανιού στις λαδόκολλες και από πάνω βάζουμε από 1 φιλέτο γλώσσας.
  8. Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακετάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με 1 φλιτζ. τσαγιού νερό.
  9. Ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά.
  10. Ξεφουρνίζουμε.
  11. Ανοίγουμε προσεκτικά, για να μην καούμε, τις λαδόκολλες και σερβίρουμε τα φιλέτα γλώσσας με μια ζεστή πατατοσαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 179.

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών