
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Σε µια κατσαρόλα βαθιά και όχι ιδιαίτερα φαρδιά βάζουμε νερό, τα φύλλα δάφνης και τη φλούδα λεµονιού και στερεώνουµε πάνω της ένα τρυπητό (ανοξείδωτο ή από σιλικόνη), φροντίζοντας η στάθµη του νερού να είναι κάτω από τη βάση του τρυπητού.
- Όταν αρχίσει το νερό να βράζει, βάζουµε µέσα στο σουρωτήρι τα φιλέτα γλώσσας και σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι της.
- Αν το καλάθι έχει εγκοπές ή χερούλια, που εµποδίζουν το καπάκι να εφαρµόσει, σφραγίζουµε πολύ καλά µε διάφανη µεµβράνη γύρω-γύρω.
- Ατµίζουµε το ψάρι για 4 - 5 λεπτά.
- Εναλλακτικά, αν έχουµε ατµοµάγειρα, ακολουθούµε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Παράλληλα, βάζουµε στο µούλτι ή στο µπλέντερ τα μυρωδικά, τη µουστάρδα, το ξίδι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάµε καλά µέχρι να οµογενοποιηθούν.
- Ρυθµίζουµε την πυκνότητα της σάλτσας και, αν χρειάζεται, προσθέτουµε 1 - 2 κουτ. σούπας νερό.
- Σερβίρουµε τα φιλέτα γλώσσας και περιχύνουµε µε τη σάλτσα.
- Συνοδεύουμε με: Φρέσκια πράσινη σαλάτα ή πατάτες (βραστές ή ατµού).