ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπακαλιάρος στην κατσαρόλα με λαχανικάΜπακαλιάρος στην κατσαρόλα με λαχανικά
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλώσσα στον ατµό µε αρωµατικά και σάλτσα µουστάρδας, σε µια κατσαρόλα βαθιά και όχι ιδιαίτερα φαρδιά βάζουμε νερό, τα φύλλα δάφνης και τη φλούδα λεµονιού και στερεώνουµε πάνω της ένα τρυπητό (ανοξείδωτο ή από σιλικόνη), φροντίζοντας η στάθµη του νερού να είναι κάτω από τη βάση του τρυπητού.
  2. Όταν αρχίσει το νερό να βράζει, βάζουµε µέσα στο σουρωτήρι τα φιλέτα γλώσσας και σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι της.
  3. Αν το καλάθι έχει εγκοπές ή χερούλια, που εµποδίζουν το καπάκι να εφαρµόσει, σφραγίζουµε πολύ καλά µε διάφανη µεµβράνη γύρω-γύρω.
  4. Ατµίζουµε το ψάρι για 4 - 5 λεπτά.
  5. Εναλλακτικά, αν έχουµε ατµοµάγειρα, ακολουθούµε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  6. Παράλληλα, βάζουµε στο µούλτι ή στο µπλέντερ τα μυρωδικά, τη µουστάρδα, το ξίδι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάµε καλά µέχρι να οµογενοποιηθούν.
  7. Ρυθµίζουµε την πυκνότητα της σάλτσας και, αν χρειάζεται, προσθέτουµε 1 - 2 κουτ. σούπας νερό.
  8. Σερβίρουµε τα φιλέτα γλώσσας και περιχύνουµε µε τη σάλτσα.
  9. Συνοδεύουμε με: Φρέσκια πράσινη σαλάτα ή πατάτες (βραστές ή ατµού).

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών