15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το άχνισμα  

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  1. Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τα δαφνόφυλλα, τα πιπέρια, το κρασί, το σκόρδο και τη φλούδα λεμονιού για 4 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
  2. Σε ένα ταψί που να χωράει τις γλώσσες σε μία στρώση, απλώνουμε τα φρέσκα μυρωδικά που έχουμε, σχηματίζοντας ένα πλέγμα πάνω στο οποίο θα ακουμπήσουμε μετά τα ψάρια.
  3. Σουρώνουμε το υγρό της κατσαρόλας και το ρίχνουμε στο ταψί.
  4. Ακουμπάμε τα ψάρια, σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο και ψήνουμε τις γλώσσες για περίπου 10 – 15 λεπτά, προσέχοντας να μη στεγνώσουν.

Λαδολέμονο

  1. Σε ένα μικρό βάζο με καπάκι χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.

Σερβίρισμα

  1. Οταν οι γλώσσες είναι έτοιμες τις βάζουμε με σπάτουλα μία-μία (προσέχοντας να μη διαλυθούν) στα πιάτα.
  2. Τις αλείφουμε με ελάχιστο λαδολέμονο (ώστε να το απορροφήσουν έτσι όπως θα είναι ζεστές) και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μπολάκι στο τραπέζι για να σερβίρεται ο καθένας μόνος του.
  3. Συνοδεύουμε με λαχανικά στον ατμό.

Τι πίνουμε: Chardonnay χωρίς βαρέλι, Viognier από τα εκλεκτά του ελληνικού αμπελώνα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών