ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλώσσες στο τηγάνι με κρασί και μυρωδικάΓλώσσες στο τηγάνι με κρασί και μυρωδικά
10' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλώσσες στο τηγάνι με λεμονάτη σάλτσα κάππαρης, αρχικά αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
  2. Τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα κρατάμε στην άκρη.
  3. Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
  4. Βάζουμε τα φιλέτα, τα οποία τηγανίζουμε για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα μοιράζουμε σε δύο δόσεις.
  5. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν από το λάδι.
  6. Καθαρίζουμε το τηγάνι καλά, προσθέτουμε τα 50 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  7. Μόλις αρχίσει να γυαλίζει, προσθέτουμε το κρασί, τις φέτες του λεμονιού, την κάππαρη ή τα καππαρόφυλλα και βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά.
  8. Μοιράζουμε τα φιλέτα γλώσσας στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και συνοδεύουμε με βραστή πατατοσαλάτα ή ένα απλό πιλάφι.

Κάππαρη, ψαράκι και λεμόνι αναζητούν «συντροφιά» σε ένα σαντορινιό Ασύρτικο αλλά και σε ένα σωστό Μοσχοφίλερο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών