
10'
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γλώσσες στο τηγάνι με λεμονάτη σάλτσα κάππαρης, αρχικά αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
- Τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα κρατάμε στην άκρη.
- Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
- Βάζουμε τα φιλέτα, τα οποία τηγανίζουμε για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα μοιράζουμε σε δύο δόσεις.
- Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν από το λάδι.
- Καθαρίζουμε το τηγάνι καλά, προσθέτουμε τα 50 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Μόλις αρχίσει να γυαλίζει, προσθέτουμε το κρασί, τις φέτες του λεμονιού, την κάππαρη ή τα καππαρόφυλλα και βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά.
- Μοιράζουμε τα φιλέτα γλώσσας στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και συνοδεύουμε με βραστή πατατοσαλάτα ή ένα απλό πιλάφι.
Κάππαρη, ψαράκι και λεμόνι αναζητούν «συντροφιά» σε ένα σαντορινιό Ασύρτικο αλλά και σε ένα σωστό Μοσχοφίλερο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.