ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκυθόπιτα γλυκιά της κυρίας ΣταματέρηΚολοκυθόπιτα γλυκιά, στριφτή, από τη Λήμνο
50' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
15' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Κομμάτια: 30

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλυκιά κολοκυθόπιτα λωλή (χωρίς φύλλο), ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170-180°C.
  2. Τρίβουμε την κολοκύθα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και την αφήνουμε να στραγγίξει για περίπου 15 λεπτά σε σουρωτό. Έπειτα τη βάζουμε σε βαθύ μπολ.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί 30 x 40 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το σουσάμι.
  5. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT