50'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
15'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 5'
Υλικά
Κομμάτια: 30Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γλυκιά κολοκυθόπιτα λωλή (χωρίς φύλλο), ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170-180°C.
- Τρίβουμε την κολοκύθα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και την αφήνουμε να στραγγίξει για περίπου 15 λεπτά σε σουρωτό. Έπειτα τη βάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 30 x 40 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το σουσάμι.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.