25'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
9 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 50'
Υλικά
Κομμάτια: 8-10Για τη βάση
Για το σιρόπι
Για την κρέμα
Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το γλυκό ψυγείου με μερέντα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
- Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το γάλα, τα αυγά, τη βανιλίνη, το μπέικιν πάουντερ και τη μερέντα ή νουτέλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Αμέσως μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 2 – 3 λεπτά ώστε να λιώσει η ζάχαρη και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά το κέικ μας με το σιρόπι αμέσως μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά.
- Όσο κρυώνει η βάση, ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της. Μόλις πήξει η κρέμα και την κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολόγηση
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κέικ και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για περίπου 30 λεπτά εκτός ψυγείου. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
- Περίπου 1 ώρα αφού βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο, ετοιμάζουμε το garni σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και διακοσμούμε το γλυκό με ροζέτες σαντιγί.
- Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τις υπόλοιπες 4 ώρες.