Γιατί το καλύτερο γλυκόξινο είναι αυτό που θα φτιάξουμε εμείς…

20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4'

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο τα χτυπημένα αυγά και σε ένα δεύτερο τις 4 κουταλιές κορν φλάουρ. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα αλατοπιπερώνουμε, τα περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το κορν φλάουρ και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Ζεσταίνουμε το 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι σε ένα γουόκ (ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι) σε μέτρια φωτιά.
  2. Τσιγαρίζουμε το κρέας σε δύο δόσεις, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, για 4-5 λεπτά. Δεν βάζουμε όλο το κρέας μονομιάς γιατί θα πέσει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού και το κρέας θα βγάλει τα υγρά του με αποτέλεσμα να μην ψηθεί σωστά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κρέας από το σκεύος και το ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Αχρηστεύουμε το λάδι, σκουπίζουμε το σκεύος και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (τις 2 κουταλιές) και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σέλινο και τον ανανά και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ ντομάτας, το διαλυμένο κορν φλάουρ και τον πορτοκαλοχυμό. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο σκεύος και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν σωθούν τα υγρά προτού μαγειρευτούν τα λαχανικά προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
  5. Στο τέλος, διορθώνουμε το αλατοπίπερο (προσοχή, γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή), προσθέτουμε στο σκεύος τα κομμάτια του χοιρινού, ανακατεύουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
  6. Συνοδεύουμε με: Ρύζι γιασεμιού ή μπασμάτι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών