30'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις γόπες φουρνιστές με κολοκυθάκια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
- Απλώνουμε τα κολοκυθάκια σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με τον μισό μαϊντανό και το μισό ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και γεμίζουμε με το μείγμα τις κοιλιές τους.
- Αραδιάζουμε τα ψάρια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και τον υπόλοιπο μαϊντανό και ελαιόλαδο και περιχύνουμε με τη «σάλτσα» τα ψάρια.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.