ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓρανίτα πεπόνιΓρανίτα πεπόνι
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την γρανίτα με καφέ και αμαρέτο σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν), μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
  2. Ρίχνουμε τον καφέ και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  3. Ρίχνουμε το λικέρ, ανακατεύουμε να αναμειχθεί και αδειάζουμε το σιρόπι σε μπολ (καλύτερα μεταλλικό) με καπάκι.
  4. Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
  5. Κάθε 30-40 λεπτά, όμως, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το «ξύνουμε» με ένα πιρούνι για να σπάσουμε τους μεγάλους κρυστάλλους που έχουν σχηματιστεί και να ενσωματώσουμε αέρα στο σορμπέ, ώστε να γίνει πιο αφράτο.

Σερβίρισμα

  1. Θρυμματίζουμε τη γρανίτα σε μπλέντερ ώστε να γίνει σαν χιόνι και τη μοιράζουμε σε ποτήρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 56.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT