
15'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
10'
αναμονή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Κομμάτια: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα γρήγορα μάφινς με ροκφόρ και καρύδια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Χτυπάμε σε άλλο μπολ το αυγό με το νερό, το ελαιόλαδο και το γάλα.
- Ενώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια ροκφόρ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Λαδώνουμε φορμάκια για μάφινς και, αν θέλουμε, τα επενδύουμε με ειδικά καραμελόχαρτα.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.
- Ψήνουμε τα μάφινς στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε. Ιδανικά τρώγονται ζεστά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.