10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την πίτσα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον ντοματοπελτέ με τον πολτό ελιάς, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και 40 ml νερό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν.
- Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και την καλύπτουμε με τη σάλτσα ντομάτας και ελιάς.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα την πιπεριά Φλωρίνης και τα τυριά.
- Ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της με τη σπάτουλα.
- Σερβίρουμε την πίτσα ζεστή συνοδεία φρέσκιας πράσινης σαλάτας.
Στο ποτήρι μας: Ολοκληρώστε το σκηνικό αναζητώντας ένα Cianti Classico.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 91.