10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.
  2. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον ντοματοπελτέ με τον πολτό ελιάς, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και 40 ml νερό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν. 
  3. Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και την καλύπτουμε με τη σάλτσα ντομάτας και ελιάς.
  4. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα την πιπεριά Φλωρίνης και τα τυριά.
  5. Ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της με τη σπάτουλα.
  6. Σερβίρουμε την πίτσα ζεστή συνοδεία φρέσκιας πράσινης σαλάτας.

Στο ποτήρι μας: Ολοκληρώστε το σκηνικό αναζητώντας ένα Cianti Classico.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών