30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Κομμάτια: 10

Για τα muffins

Για την επικάλυψη

Διαδικασία

Muffins

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε με το χέρι.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Γεμίζουμε 10 φορμάκια για muffin (αν είναι μεταλλικά και δεν χρησιμοποιήσουμε χάρτινες θήκες, θα χρειαστεί να τα βουτυρώσουμε και να τα αλευρώσουμε). Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  5. Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν καλά.

Επικάλυψη

  1. Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο, την άχνη και τη βανίλια για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μαύρο χρώμα, συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμη 10 λεπτά.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην άκρη της οποίας έχουμε εφαρμόσει μύτη σε σχήμα αστεριού και διακοσμούμε τα cupcakes φτιάχνοντας μια μεγάλη ροζέτα στο καθένα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών