Hash brown για τους Αμερικανούς, ρόστι για τους Σκανδιναβούς, τορτίγιες για τους Ισπανούς και φρουτάλιες για εμάς, οι πατατοτηγανίτες, με μικρές τροποποιήσεις ανά τόπο, είναι νόστιμες και ιδανικές για ένα κυριακάτικο μπραντς ή για ένα γρήγορο γεύμα.

30' προετοιμασία
1 ώρα παρασκευή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό και λίγο αλάτι, για 20 λεπτά.Ρίχνουμε και τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μπολ.
  2. Θρυμματίζουμε τις πατάτες και τον αρακά με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε και τα χτυπημένα αυγά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί, τη μουστάρδα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Το ρίχνουμε στο μείγμα με τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Σε ένα τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα, το απλώνουμε και τηγανίζουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
  5. Το μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
  6. Σε ένα τηγάνι «ψήνουμε» το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Σπάμε το μπέικον με τα χέρια μας και το ρίχνουμε πάνω στην πατατοτηγανίτα.
  7. Σερβίρουμε με όσο πρόβειο γιαούρτι θέλουμε.

Μια κομψή new age Ρετσίνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών