Η Αντωνία Ζάρπα είναι η μαγείρισσα και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Θαλασσάκι στην Τήνο.
20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σπανάκι
Για τις αγκινάρες
Διαδικασία
Σπανάκι
- Για να φτιάξουμε τις αγκινάρες γεμιστές, ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σπανάκι, αχνίζουμε το σπανάκι σε κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι, μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον αρακά και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του.
- Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε ελάχιστα να κρυώσει και προσθέτουμε την φέτα και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε.
Αγκινάρες
- Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και τον χυμό από το λεμόνι. Μόλις καθαρίσουμε και κόψουμε τις αγκινάρες τις βάζουμε μέσα στο μπολ.
- Στο σερβίρισμα προσθέτουμε και το λάδι που έχει περισσέψει από το τηγάνι.
Μια ξανθιά μπίρα lager, pilsner ή IPA, ούζο, ξηρά αφρώδη.