Ο Θανάσης Τσαγκλιώτης είναι ένας εξαιρετικός ζαχαροπλάστης, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει το δικό του ζαχαροπλαστείο στην Καλλιθέα, το La Maison. Φτιάχνει άπαιχτο μιλφέιγ και μπαμπά με ρούμι κι ένα σωρό άλλα γλυκά «ξένου ρεπερτορίου».
15'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: για ταψί διαμέτρου 30 εκ.Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την φανουρόπιτα της μαμάς ενός pastry chef προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (με αέρα).
- Ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια και να ψηθεί η πίτα μέχρι μέσα (δοκιμάζουμε τρυπώντας τη με ένα μαχαίρι, θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό).
- Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.