20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρεατόσουπα της Απω Ανατολής, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το μοσχάρι και το βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ξαφρίζοντας συνεχώς.
  2. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μοσχάρι μέσα στο ζεστό νερό για περίπου 5 λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 ½ λίτρα νερό, το λάδι και αλατοπίπερο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα μέχρι να μισομαλακώσει. (Αν θέλουμε η σούπα μας να έχει λιγότερο λίπος, σουρώνουμε σε αυτήν τη φάση το ζωμό και τον βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 15 - 20 λεπτά, ώστε να παγώσει το λίπος στην επιφάνεια και να το αφαιρέσουμε εύκολα με ένα κουτάλι).
  4. Ρίχνουμε το ζωμό, το μοσχάρι και τα υπόλοιπα υλικά για τη σούπα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  5. Αποσύρουμε και βγάζουμε το μοσχάρι σε ταψάκι. Το ξεψαχνίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, που ξαναρίχνουμε στη σούπα.
  6. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα.
  7. Μοιράζουμε στη σούπα τα αυγά μελάτα, αν βάλουμε, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξύσμα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών