20'
προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρεατόσουπα της Απω Ανατολής, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το μοσχάρι και το βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ξαφρίζοντας συνεχώς.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε το μοσχάρι μέσα στο ζεστό νερό για περίπου 5 λεπτά.
- Στραγγίζουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 ½ λίτρα νερό, το λάδι και αλατοπίπερο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα μέχρι να μισομαλακώσει. (Αν θέλουμε η σούπα μας να έχει λιγότερο λίπος, σουρώνουμε σε αυτήν τη φάση το ζωμό και τον βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 15 - 20 λεπτά, ώστε να παγώσει το λίπος στην επιφάνεια και να το αφαιρέσουμε εύκολα με ένα κουτάλι).
- Ρίχνουμε το ζωμό, το μοσχάρι και τα υπόλοιπα υλικά για τη σούπα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Αποσύρουμε και βγάζουμε το μοσχάρι σε ταψάκι. Το ξεψαχνίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, που ξαναρίχνουμε στη σούπα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα.
- Μοιράζουμε στη σούπα τα αυγά μελάτα, αν βάλουμε, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξύσμα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.